Čilavert: Balaka niko nije hteo da čuva jer je smrdeo

Fudbal ostalo 12. mar 201813:34 > 13:48
Podeli:
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Legendarni paragvajski golman Hoze Luis Čilavert nije postao predsednik svoje države što su mnogi želeli, a u jednom intervjuu za ESPN otrkio je malo "prljavog veša" direktno sa fudbalskih terena.

Golmanska legenda, legenda južnoameričkog, paragvajskog pa i svetskog fudbala bio je među omiljenim osobama iz sveta fudbala. Hoze Luis Čilavert je poseban zbog izvođenja slobodnih udaraca pa je za osam klubova za koje je nastupao postigao 46 golova. Kao golman Paragvaja dao je osam golova, ali nijedan na Svetskim prvenstvima. 

U intervjuu o svojoj karijeri Čilavert je otrkio neke pikanterije i pričao o anegdotama sa terena. 

Mihael Balak je smrdeo kao koza. Njega je morao da markira Estanislao Struvaj jer je Balak bio među najboljim igračima na svetu, a nije mogao da stoji pored njega. Smrad koze kog je imao je bio užasan. Ne znam da li je to bila strategija ali mogao je da uzme neki dezodorans“, kaže Čilavert koji je i objasnio zašto je pljunuo Roberta Karlosa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002. godine.

Provocirao me je da je utakmica nameštena jer je sudija Nemac i da on ne treba da sudi tu utakmicu u južnoameričkim kvalifikacijama. Šutirao je iz svih strana na moj gol i nije pogodio i na kraju meča mi je rekao da sam indijanac pa sam ga pljunuo. Mi smo taj meč dobili 2:0″, završava legendarni Paragvajac.