Fudbal je san: Bolt i Murinjo bolji od Maradone

Fudbal ostalo 22. mar. 20187:56 > 8:01
Podeli:
Alexander Scheuber, Getty Images Sport

Jusein Bolt je napokon, na neki način, ispunio svoju želju da postane fudbaler. Na Ublo meču prijateljstva, najbrži čovek sveta igrao je rame uz rame sa legendama, a "trener" mu je bio Žoze Murinjo.

Legendarni Jamajkanac, a uz njega i legende fudbala poput Marsela Desaija, Patrika Klajverta, Demijena Dafa igrao je u Bazelu humanitarni meč. Njegovu ekipu „vodio“ je Žoze Murinjo dok su se sa druge strane, predvođeni „najdražim argentinskim sinom“ Dijegom Maradonom našli Roberto Karlos, David Trezege, Marko Materaci i Ernan Krespo.

Maradona je realno imao bolji tim, ali je na kraju izgubio. Možda ga je „zbunilo“ prisustvo prvog čoveka FIFA Đanija Infantina. Njegov tim je gubio na poluvremenu, pa je i sam Maradona na kraju ušao na teren, ali nije mogao da promeni rezultat.

Bolt je bio oduševljen:

„Za mene je bilo predivno. Presrećan sam, konačno sam video njihovo umeće i na terenu. Nije lako, ali je zabavno“, poručio je Bolt.

„Kada ga slušam kako priča o fudbalu, pomislim da tu ima mnogo zabave, da je to dečačka želja i san, a opet mislim – nije to tako. Možda je fudbal u njegovom slučaju poražen od atletike u borbi za veliki talenat“, rekao je Murinjo.

https://twitter.com/fashionkiIIas/status/976508885841338369