Kopa Sudamerikana: Atletiko ubedljiv, burno u Rosariju

Fudbal ostalo 13. apr 20184:55 > 5:02
Podeli:
Ricardo Nogueira/Getty Images

Fudbaleri Botafoga, Atletiko Paranensea i Sol de Amerike ostvarili su pobede u prvim mečevima 1/32 finala Kopa Sudamerikana.

Brazilski Botafogo je posle preokreta slavio na gostovanju čileanskoj ekipi Audaks Italiano u La Floridi sa 2:1. Domaća ekipa je povela golom Santosa u 42. minutu, a kapitalnu prednost pred revanš Botafogu su doneli Brener u 72. i Pimpao u nadoknadi vremena.

Atletiko Paranense je pred svojim navijačima bio ubedljiv protiv argentinskog Njuel Old Bojsa sa 3:0. Sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu, a strelci za Brazilce bili su Pablo u 10, Nikao u 31. i Giljerme u 37. minutu.

Paragvajski Sol de Amerika je bio bolji od kolumbijskog tima Intependiente i u Medeljin odlazi sa dva gola viška – 2:0. Dvostruki strelac za domaću ekipu bio je Sebaljos u 22. i 50. minutu.

Jedini meč bez pogodaka odigrali su Rosario Sentral i Sao Paulo, ali su zato viđena dva crvena kartona. Gosti iz Brazila su u 36. minutu ostali bez Kaje, koji je dobio direktan crveni karton, dok je u 82. minutu zbog dve javne opomene van terena morao i fudbaler Rosarija Karizo.

Revanš utakmice su 9. i 10. maja.