Legende na Karađorđu igrale "zajedno za život"

Podeli:
"Zajedno za život"

U Novom Sadu je u ponedeljak počeo godišnji kongres svetskih sindikata profesionalnih fudbalera pod okriljem FIFPro kome je domaćin Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost". Svetski "sindikalci" prvi put imaju kongres van Evropske unije.

Događaj na najvišem svetskom nivou okupio je na tri dana u Novom Sadu predstavnike svih članica FIFPro organizacije, ali je done o i lepu i humanu priču koja je ispričana u utorak na stadionu Karađorđe.

Već smo najavljivali meč koji je organizovao SPFN u saradnji sa Jovanom Simićem i organizacijom „Zajedno za život“, a oko 2.000 gledalaca je u Novom Sadu u utorak moglo da uz uživanje u bravurama legendi Vojvodine i članova i gostiju kongresa FIFPro pomogne bolesnoj deci.

Uoči početka meča, predsednik Evropskog sindikata fudbalera Bobi Barns uručio je Jovanu Simiću i njegovoj organizaciji ček na 10.000 evra.

Novosađane je obradovao povratak Milana Jovanovića na teren, ali i njegova asistencija za gol koji je postigao Petar Puača za vođstvo legendi Voše. „Sindikalci“ su izjednačili golom Mama Karla. Pobedu je legendama Vojvodine doneo sporstki direktor ovog kluba Saša Drakulić. Nije da je rezultat u ovom meču bio važan, ali red je da ga pomenemo.

Cene ulaznica za ovaj meč bile su 100 i 200 dinara, a sav prihod biće doniran organizaciji „Zajedno za život“ i namenjen je pomoći u lečenju dece.

Oni koji nisu mogli da dođu, mogu da pomognu slanjem SMS poruke na broj 8495.

VOJVODINA: Žakula, Krivokapić, Tanasijević, Vranješ, Vorkapić, Milan Jovanović, Marko Jovanović, Tanjga, Dunđerski, Šaula, Belić, Batak, Belada, Stepanov, Puača, Davidov, Drakulić, Jovanić, Lazarević, Vještica, Aleksić, Francišković i Neziri.

FIFPRO: Paramos, Mekginis, Jurić, Kumbel, Hulubei, Janović, Damjanović, Stefanović, Barbara, Mama Karlo, Valtin, Evangelista, Kejhil, Raković, Vučićević, Nuhi, Poledica, Mladenović, Korti, Điđić, Lazanas, Leone, Sultana i Boškić.