Inijesta: Japan je divan, biće ovo izazov za mene

Fudbal ostalo 24. maj 201813:09 > 13:21
Getty images/ David Ramos

Andres Inijesta je u četvrtak potpisao ugovor sa japanskim Visel Kobeom, a u prvom obraćanju novinarima je objasnio zašto je rešio da karijeru i pored raznih ponuda nastavi u Japanu.

Bivši fudbaler Barselone Andres Inijesta je stavio paraf na ugovor sa Visel Kobeom, a za sada se ne zna koliko će on ostati u japanskom klubu. 

Ovo je veoma važan dan za mene i novi izazov u mojoj karijeri. Verujem u ovaj projekat, Japan je divna zemlja i došao sam ovde da radim sa mojim novim timom i saigračima. Imao sam nekoliko ponuda drugih timova, ali sam se odlučio za Visel Kobe jer mi je projekat koji mi je bio predstavljen interesantan. Dopada mi se i Japan kao zemlja kao i japanska kultura“, kazao je Andres Inijesta na predstavljanju u Japanu. 

Prvi čovek Visel Kobea Hiroši Mikitani, koji je vlasnik i Rakutena Barseloninog glavnog sponzora, kazao je da je dolazak Inijeste veoma važan.

On može da ima veliki uticaj i ne samo što se tiče fudbala već može da utiče i na japansko društvo generalno“, rekao je Mikitani.