KS: Atletiko preživeo promašen penal i crveni karton

Fudbal ostalo 27. jul 20184:29 > 4:41
Podeli:
Mark Dadswell, Getty Images

Odigrana su tri meča 1/16 finala Kopa Sudamerikana. Pobede su ostvarili Atletiko Paranense i Deportes Temučo, dok u duelu Dijaz - Milionarios nije bilo pobednika.

Izuzetno zanimljivo bilo je u Brazilu u duelu Atletiko Paranensea i jednog od najvećih urugvajskih i južnoameričkih klubova Penjarol. Domaćin je več u 11. minutu imao kolosalnu šansu da povede ali Rafael Veiga nije iskoristio jedananesterac. Da sve bude gore Vanderson je dobio u nadoknadi prvog poluvremena drugi žuti karton i predstojalo je drugo poluvreme sa igračem manje kod rezultata 0:0.

Ipak, u 60. minutu menja se sreća za Atletiko. Marselo je postigao gol za vođstvo. Samo dva minuta kasnije dolazi i do ravnoteže u broju igrača, pošto je i Gabrijel Fernandez dobio drugi žuti karton. To je dalo krila Atletiku i Pablo je 10 minuta pre kraja postigao gol za 2:0 i relativno miran revanš u Urugvaju.

U ostala dva meča Deportes Temučo iz Čilea priredio je iznenađenje pobedom u gostima nad San Lorencom 2:1, dok su paragvajski Dijaz i kolumbijski Milionarios odigrali 1:1.