Rašo za SK: AEL je značajan korak napred

Fudbal ostalo 4. avg 201813:47 > 13:49
Podeli:
Privatna arhiva

Momčilo Rašo, mladi defanzivac koji je prošao sve mlađe selekcije Crne Gore i koji je trenutno nezamenljiv član generacije U21 i potencijalni seniorski reprezentativac, strpljivo i pametno gradi karijeru.

  Počeo je u rodnom Igalu. Vrlo mlad je odlučio da se otisne u inostranstvo. Prihvatio je ponudu drugoligaša iz Češke, Usti Nad Labema. Mnogi su pomislili da je napravio veliku grešku i da će biti samo jedan u nizu mladih igrača koji je otišao u inostranstvo, a zatim nestao u fudbalskom smislu. Međutim, nije tako bilo.

Svi su mi govorili da sam pogrešio što sam otišao u Češku i to u drugu ligu, ali pokazalo se da nije tako. Kao mlad sam imao priliku da osetim šta znači svet profesionalizma, šta znači boriti se za mesto u timu za mesto pod suncem. U Češkoj su imali sjajan rad sa mladim igračima, a iluzorno je trošiti reči koliko mi je značilo igranje za mlađe selekcije Crne Gore”, rekao je na početku razgovora za Sport Klub, Momčilo Rašo, koji je posle Češke, odlučio da se preseli u Makedoniju.

Dve godine sam branio boje Rabotničkog. Ozbiljna ekipa, ozbiljan klub. Dva puta smo uspeli da izborimo plasman u Evropu, ali ne i da stignemo do titule jer je Vardar objektivno bio daleko kvalitetniji”.

Rašo je tokom leta odlučio da promeni sredinu, a nova destinacija je AEL iz Limasola koji je iza sebe ostavio lošu sezonu u kojoj nije uspeo da izbori plasman na evropsku scenu.

Sada je primarni cilj plasman u Evropu, a pri tome, niko iz kluba ne pomišlja da se odrekne borbe za trofeje u kiparskom šampionatu i Kupu. Imamo dobro ekipu, uslovi za rad su fenomenalni, atmosfera sjajna. Momci su me dobro prihvatili i mogu da kažem da je prelazak u AEL veliki korak napred. Ljudski i sportski je nadati se da će karijera ići uzlaznom putanjom. Ljudski je nadati se da ću dobrim partijama u AEL-u zaslužiti poziv u seniorsku reprezentaciju u bliskoj budućnosti, a da ću iz Limasola preći u novi, kvalitetniji i jači klub. Naučio sam da se do uspeha stiže radom, strpljenjem i verom u sebe”, naglasio je Momčilo Rašo.

Šampiona Kipra počinje 26. avgusta. Titulu brani Apoel koji je u neizvesnoj završnici šampionata osvojio dva boda više u odnosu na Apolon. AEL iz Limasola je bio peti sa 15 bodova manje u odnosu na ekipu Apoela.