Jedan od najboljih američkih fudbalera ide u penziju

Fudbal ostalo 29. avg. 201818:19 > 18:29
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Klint Dempsi je tokom svoje karijere nastupao za Fulam i Totenhem Hotspur, a njegov poslednji klub je MLS tim Sijetl Saundersi. Dempsi je nastupio 141 put za američku reprezentaciju za koju je postigao 57 golova.

Najblistavije momente u karijeri Klint Dempsi je doživeo u Fulamu za koji je nastupao pet sezona. On je sa „kotidžersima“ stigao do finala Lige Evrope 2010. godine kada je londonski klub poražen od Atletika iz Madrida. Nijedan Amerikanac nije dao više golova od Dempsija u Premijer ligi. 

Na zalasku karijere Klint je igrao za Sijetl sa kojim je osvojio MLS Kup 2016. godine, a prošle je bio u finalu sa tim timom.

Mnogo sam razmišljao o ovome, ali moja porodica i ja smo odlučili da je pravo vreme da se povučem iz ove igre. Zahvalio bih se saigračima, trenerima, ostalim članovima stručnog štaba sa kojima sam radio kroz karijeru. Bio mi je oduvek san da budem profesionalac. Hvala Nju Inglandu, Fulamu, Totenhemu i Sijetlu kao i reprezentaciji SAD. Svi ste uvek činili da se osećam kao kod kuće i toga ću se uvek sećati“, rekao je Klint Dempsi.

On je inače igrao na tri svetska prvenstva za Sjedinjene države, 2006, 2010. i 2014. godine, a na svakom je postigao bar po gol što takođe nije pošlo do sada nijednom Amerikancu za rukom.