Bolt skroman na fudbalskom debiju

Fudbal ostalo 31. avg. 201816:06 > 16:08
Podeli:
Cameron Spencer/Getty Images

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt započeo je svoju fudbalsku karijeru u dresu Cenral Kost Marinersa na prijateljskoj utakmici sa Gosfordom, tako što je ušao u igru sa klupe, a potom je priznao da mu je potrebno još vremena da bi upao u ritam.

32-godišnjeg Jamajkanca, koji pokušava da izbori prvi profesionalni ugovor, ovacijama je pozdravilo skoro 10.000 navijača kada je u 72. minutu izašao na teren. U tom trenutku Marinersi su već vodili, a opušteni Bolt je igrao na levom krilu i njegova igra protiv amaterskog tima pokazala je da ga čeka još mnogo rada ako želi da se bavi fudbalom.

Potrebno mi je četiri ili pet meseci. Da bih bio spreman dva, ali četiri meseca da bih igrao kao ostali momci. Bilo je dobro, ovo sam i očekivao. Bio sam pomalo nervozan, ali čim sam izašao na teren sve je nestalo. Moja fizička sprema je mnogo bolja. Što više igram, slušam i treniram, sve ću biti bolji“, naglasio je Bolt.

Boltov pokušaj da od globalne atletske zvezde postane profesionalni fudbaler doneo je veliki publicitet Marinarsima, koji su prošlu sezonu završili na poslednjem mestu australijske lige. S druge strane, mnogi su bili i skeptični, pa je trener Adelejd Junajteda Marko Kurc doveo u pitanje probu koju je Bolt imao, istakavši da liga treba da se fokusira na mlade talente.