FIFA odgovara: Cilj da se potkopa novo rukovodstvo

Fudbal ostalo 4. nov 20180:45 > 0:47
Podeli:
Dan Mullan/Getty Images

Na optužbe izrečene na račun predsenika Međunarodne fudbalske federacije Đanija Infantina nakon što su u petak procurele nove informacije do kojih je uzbunjivački sajt Fudbal liks došao preko hakera, FIFA se oglasila saopštenjem.

Neki od najboljatijih klubova, kao i predsednik FIFA Đani Infantino optuženi su za zataškavanje informacija i „zaobilaženje“ pravila, a FIFA na optužbe odgovara saopštenjem u kome se između ostalog kaže:

„Upoznati smo sa brojnim tekstovima objavljenim danas o FIFA. Pre četiri nedelje grupa novinara poslala je nekoliko stotina pitanja na našu adresu. Sva su ona zasnovana na privatim mejlovima i ostalim informacijama koje su dobijene nelegalnim putem od treće strane. Uprkos tome što smo na pitanja koja su nam u dobroj veri postavljena odgovorili, većina medija je odlučila da naše odgovore u potpunosti ignoriše. Sve to kako bi zamutili i činenice i istinu u pokušaju da diskredituju FIFA i pogrešno informišući svoje čitaoce. To je jasno. U ‘izveštavanju’ pojedinih medija jasno se videlo da postoji jedan jasan cilj – pokušaj da se novo rukovodstvo FIFA potkopa, a posebno da se to učini predsedniku Đaniju Infantinu i generalnom sekretaru Fatmi Samouri“, navedeno je u saopštenju.