O Superklasiku u utorak; Skeloto: Bilo bi neravnopravno

Fudbal ostalo 25. nov 201821:17 > 21:33
Podeli:
Marcelo Endelli, Getty Images Sport

Trener Boke Juniors Giljermo Baros Skeloto pozdravio je odluku o odlaganju revanš meča finala Kopa Libertadores, koja je doneta u nedelju, dan pošto su fudbaleri ovog kluba napadnuti u autobusu koji ih je vozio na meč protiv rivalskog River Plejta.

Revanš je na stadionu „Monumental“ trebalo da se igra najpre u subotu (posle 2:2 u prvom meču), ali su igrači Boke napadnuti, neki su i povređeni, a uzavrela atmosfera pretila je da kulminira na ulicama Buenos Ajresa. 

Na kraju je odlučeno da se ne igra ni u nedelju, a odluka o terminu novog meča bi trebala da bude doneta u utorak, kada će se u Asunsionu u Paragvaju dve strane sastati uz posredništvo KONMEBOL-a. 

„Juče smo bili u neravnopravnom položaju, kao što smo i danas. Nismo bili spremni za finale. Spremali smo se cele godine za ovo, ali bilo bi neravnopravno da smo igrali. Bilo da je to River ili neki drugi klub, oba kluba treba da imaju iste uslove. Pokušao sam da ekipu usredsredim na meč, ali to je danas i juče bilo nemoguće“, rekao je trener Boke Giljermo Baros Skeloto