"Osećam samo tugu zbog navijača Boke, čestitam Riveru"

Fudbal ostalo 10. dec 20182:56 > 3:15
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Trener Boke Juniors Giljermo Baros Skeloto nije mogao da sakrije razočaranje i tugu posle poraza u drugom meču finala Kopa Libertadores, nakon kojeg je trofej otišao u ruke velikog rivala River Plate.

Posle 2:2 u prvom meču na „Bombonjeri“, višestrukog odlaganja zbog bezbednosnih razloga i napada na igrače Boke, finale Kopa Libertadores je na kraju završeno pobedom Rivera od 3:1 posle produžetaka na neutralnom terenu stadiona „Santjago Bernabeu“ u Madridu. 

Ulog je ovde bio više od igre, od fudbala i gotovo pitanje života i smrti, a kao poraženi su izašli fudbaleri Boke.

„Jedino što sada osećam je tuga što nismo doneli trofej narodu koji navija za Boku. Jedino se zbog toga osećam loše, što Boka nije došla do trofeja. Želim da čestitam svojim igračima zbog načina na koji su igrali, čak i kada smo u finalu bili u zaostatku, gurali su dalje, borili su se i borili. Čestitam i Riveru, koji je postao šampion i osvojio trofej“, rekao je trener Boke Giljermo Baros Skeloto.

Povezano

Boka je posle nemilih scena u Argentini i odluke da se igra u Španiji podnela žalbe pred CONMEBOL i CAS, ali je njihov zahtev da se River diskvalifikuje odbijen.

„Nekada se čini da smo nepopravljivi. Malo toga možemo da naučimo od ovih ljudi ovde, sa ovog stadiona. Nadao sam se da ćemo naučiti mnogo, ali smo ponekad nepopravljivi. Čini se da ako se finale bude ponovilo za koju godinu, ono se neće igrati u Argentini. U našoj zemlji kažu ovih dana da je normalno da vas gađaju kamenom kada dolazite autobusom na utakmicu. Ne, to nije normalno. To je kao da ulazite u radnju i nekoga gađate. Nadamo se da će se stvari promeniti, ali sa sportske strane je gotovo, River je pobedio“, dodao je razočarano Skeloto.