Mamić pred Real: Kao smart protiv mercedesa

Fudbal ostalo 21. dec. 201820:24 > 20:42
Podeli:
Francois Nel, Getty Images Sport

U subotu (17,30) će se u finalu Svetskog klupskog prvenstva sastati madridski Real i Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a trener ekipe koja je domaćin turnira Zoran Mamić smatra da njegovi izabranici ipak imaju malu šansu za pobedu.

Hrvatski stručnjak i mlađi brat kontroverznog hrvatskog fudbalskog funkcionera Zdravka Mamića smatra da su snage u finalu neravnopravne, ali da prilika za trofej postoji. 

„Real Madrid je najveći klub na svetu, ali nekada i smart automobil može da bude brži od mercedesa. Želimo da Realu što više zakomplikujemo finale, želimo da kog god upravlja stadionom napravi manje golove. Real je veliki favorit, ali nekada mašine ne rade tako dobro kao što se očekuje“, rekao je Mamić koji vidi tračak nade za svoj Al Ain.   

Šampion Ujedinjenih Arapskih Emirata je već napravio veliko iznenađenje na SP klubova eliminisavši Tim Velington, Esperans iz Tunisa i River Platu. 

„Zaslužujemo da budemo u finalu. Umorni smo i ja osećam slabost, ali smo veoma motivisani da odigramo dobar meč i ja sam siguran da ćemo pružiti dobru borbu“, dodao je Mamić i zaključio rečima o vezisti Reala, hrvatskom fudbaleru Luki Modriću:

„Razgovaraću sa njim, i pošto vidim da je u poslednje vreme sve osvojio, kazaću mu da nas pusti da pobedimo“, bio je šaljiv Mamić.