AK: Uzbekistan i Katar ubeldjivi, slavio i Japan

Fudbal ostalo 13. jan 201918:51 > 18:58
Podeli:
Kaz Photography/Getty Images

Poslednjeg dana u kome su se igrali mečevi drugog kola grupne faze na Azijskom kupu ubedljive pobede zabeležili su Katar i Uzbekistan, a slavili su i fudbaleri Japana.

Katar je bio veoma ubedljiv u duelu sa Severnom Korejom i na kraju je slavio sa 6:0 što je najubedljivija pobeda u dosadašnjem toku Azijskog kupa.

U Grupi E je poznato da će dalje proći Katar i Saudijska Arabija koji će odmeriti snage u trećem kolu pa će tako i odlučiti o prvom mestu u grupi.

Četiri gola je na ovom meču postigao Ali Almoez, a u strelce su se upisali i Kuki i Hasan.

Japan je sa 1:0 slavio protiv Omana, ali je ubedljiva pobeda protiv Turkmenistana od 4:0 Uzbekistan dovela na prvo mesto u Grupi F. Gol za pobedu Japana sa bele tačke je postigao Haraguči. Četiri gola i tri strelca u duelu Turkmenistana i Uzbekistana. Dva gola postigao je Šomurodov, a mrežu Turkmenistana pogađali su i Sidikov i Mašaripov.

Kao i u Grupi E, i ovde će o prvom mestu odlučiti direktan duel Japana i Uzbekistana koji su već obezbedili prolazak dalje.

Za sada su mesto u eliminacionoj fazi Azijskog kupa obezbedili Ujedinjeni Arapski Emirati, Jordan, Kina, Južna Koreja, Iran, Irak, Katar, Saudijska Arabija, Japan i Uzbekistan.