EFL: Zbog Bijelsine špijunaže reagovalo 11 klubova

Fudbal ostalo 19. jan 201917:15 > 17:28
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Kako je saopštila Engleska fudbalska liga 11 klubova iz Čempionšipa je kontaktiralo organizaciju takmičenja, a sve u vezi sa špijunažom koju je protiv rivala sprovodio Lids Junajted.

Špijunaža Lidsa je otkrivena pre utakmice protiv Derbi Kauntija, kada je ispred trening centra Ovnova uočeno sumnjivo lice koje je posmatralo trening. Ustanovljeno je da se radi o zaposlenom u Lidsu, koji je tamo poslat kako bi prikupio informacije o protivniku. 

Menadžer Lidsa, legendarni Argentinac Marselo Bijelsa je priznao da takvu praksu praktikuje već duže, a održao je i konferenciju za medije na kojoj je detaljno objasnio kako je svoje ljude slao protiv svih rivala sa kojima je njegova ekipa ove sezone igrala. 

Povezano

S razlogom je mnogo klubova izrazilo nezadovoljstvo postupcima Lidsa, a njih 11 je kontaktiralo EFL, koji je protiv ovog kluba posle žalbe Derbija pokrenuo istragu. 

„Zahtevi 11 klubova će biti razmatrani u sklopu istrage protiv Lidsa“, saopšteno je iz EFL. 

O slučaju „Lidsova špijunaža“ se oglasio i vlasnik Bristol Sitija Stiv Lansdaun, koji je tražio da se „špijunima“ oduzmu bodovi. 

„Iskreno, jedino što je logično je oduzimanje bodova Lidsu. EFL je rekla da će to ozbiljno uzeti u razmatranje, ali smatram da se to neće desiti, neće imati snage za tako nešto“, rekao je gazda Bristol Sitija.