Felaini zvanično u Kini i među najplaćenijim na svetu

Fudbal ostalo 30. jan 201915:40 > 15:47
Laurence Griffiths/Getty Images

Maruan Felaini je prihvatio ponudu kineskog Šandong Lunenga u kom će provesti naredne tri godine, a Belgijanac koji napušta Mančester Junajted će biti jedan od najplaćenijih fudbalera sveta.

Posle 11 godina provedenih u Engleskoj, u majicama Evertona i Mančester Junajteda, Maruan Felaini će se preseliti u Aziju. Belgijski vezista pistao je da bude novi igrač Šandong Lunenga, a plata će mu na godišnjem nivou iznositi 18 miliona funti. 

Ovaj fudbaler je 2008. godine došao u Everton kada je menadžer bio Dejvid Mojes. Zatim je 2013. godine prešao u Junajted gde je često bio meta ismevanja navijača „crvenih đavola“, mada je kod Žozea Murinja uspeo da nađe svoje mesto u timu. Dolaskom privremenog menadžera Olea Gunara Solšera Felaini je ispao iz planova tima sa „Old traforda“ pa je bogati kineski klub rešio da gadovede. 

Felaini će u Kini zarađivati duplo više nego u Junajtedu i tako će postati jedan od najplaćenijih u svetu fudbala. Maruan je imao ugovor sa Junajtedom od leta 2020. godine, a produžetak ugovora je dobio u junu 2018. godine kada je menadžer bio Murinjo.