Kopa Sudamerikana: Veliki Santos ispao u prvom kolu

Fudbal ostalo 27. feb 20191:04 > 3:48
Printcsrean

U revanš meču prve runde Kopa Sudamerikana urugvajski predstavnik River Plejt eliminisao je slavni brazilski Santos, pošto je u Sao Paolu uspeo da odigra 1:1 i tako prođe zbog gola u gostima.

Imenjak daleko slavnijeg kluba iz Buenos Ajresa uspeo je da izdrži protiv daleko renomiranijeg protivnika i uzme verovatno najveći skalp u istoriji klubu. Verovatno, jer klub iz Montevidea jeste igrao u polufinalu ovog takmičenja 2009. ali pobedu nad ovakvom ekipom još nema. Posle prvog poluvremena u kojem nije bilo golova Mauro Andres Da Luz Regalado u 55. minutu trese mrežu domaćina i san polako postaje java.

Od tada River se žestoko branio, a Santos je napadao u talasima. Beli su uspeli u 88. minutu da izjednače preko Žana Mote i donesu sebi kakvu, takvu nadu. Međutim, nisu uspeli do kraja da postignu još jedan gol i crveno-beli iz Montevidea zabeležili su istorijski trijumf.

Santosu je ovo prva eliminacija već posle prvog kola nekog kontinentalnog takmičenja još od 2005.

Protekle noći u Rio de Žaneiru odigran je prvi duel između Fluminensea i čileanske ekipe Antofaganste i završen je bez golova. Revanš je 20. marta.