Ludilo u Solunu: Produžeci, prekid, prošao PAOK

Fudbal ostalo 27. feb 201921:32 > 21:48
Podeli:
Mike Hewitt/Getty Images

Izuzetno dramatičan revanš u Solunu. PAOK je posle produžetka uspeo da nadoknadi prenost Panioniosa 2:1 iz prvog meča i izbori plasman u polufinle.

U 32. minutu eksplodirao je stadion Tumba, pošto je Bisvar doveo domaćina u vođstvo. Taj rezultat je omogućavao crno-belima prolaz, ali svega minut kasnije Durmišaj izjednačuje. Branili su gosti ovaj remi, čak i po cenu mnoštva žutih kartona, pošto su ih dobili čak sedam. Međutim, u 82. minutu Sviderski pogađa za 2:1 i to je značilo da će se igrati produžeci.

Novi šok za Tumbu. U 94. minutu Kamara ponovo izjednačuje, ali sada je situacija za PAOK bila značajno dramatičnija, pošto je domaćinu bilo potrebno da postigne dva gola za prolaz. U 114. minutu Čuba Ekpom je i treći put doneo vođstvo crno-belima. A onda je usledio 118. minut. Dosuđen je sporan penal za PAOK, Mantatis je dobio drugi žuti karton, a sjajnu priliku iskoristio je Vijerinja za 4:2, rezultat koji je garantovao prolaz favoritu. A onda se dogodila nesvakidašnja scena, mada to u slučaju Grka i ne može baš da se tvrdi. Gosti su aplaudirali sudiji Skulasu i odbili da izvedu udarac sa centra. Utakmica nije nastavljena, ali kako je bio u pitanju poslednji minut, ona će biti registrovana pobedom solunskog tima i prolazom u polufinale.

Poznat je još jedan polufinalista. U pitanju je Asteras, koji je i u revanšu bio bolji od Ergotelisa 4:1.