Ćiro za N1: Hvala bogu što je žena na čelu Dinama

Fudbal ostalo 9. mar. 201916:59 > 17:01
Podeli:
Print screen/SK

Posle velikog uspeha reprezentacije na Svetskom prvenstvu, i klupski fudbal u Hrvatskoj doživljava procvat zahvaljujući zagrebačkom Dinamu i njegovim rezultatima u Ligi Evrope. Legendarni Miroslav Ćiro Blažević u gostovanju na zagrebačkom N1 govorio je o podvigu kluba na evropskoj sceni.

Dinamo je u prvom meču osmine finala savladao Benfiku sa 1:0, što Zagrepčanima daje optimizam i realne šanse za plasman među najboljih osam timova u takmičenju.

Ni u trenucima euforije zbog velike pobede, Ćiro nije zaboravio dugogodišnjeg direktora kluba Zdravka Mamića, koji je prema njegovom mišljenju postavio temelje evropskog Dinama.

Povezano

Kako god okrenemo, ne možemo zaobići Mamića. On je 20 godina bio vladar hrvatskog fudbala. Uvek kažem da sam ja poslednji čovek koji bi trebao reći nešto lepo o Mamiću. Ali ne može mu niko osporiti ono što je stvorio.

Ja sam svedok da je to bio sirotinjski klub kroz čitavu svoju istoriju. Celih 100 godina.  Ne smemo zanemariti komfort koji je doneo Mamić. Dinamo je danas na nivou najvećih evropskih klubova„.

Na čelu Dinama sada je Vlatka Peras, o kojoj Ćiro ima samo komplimente.

Svi reklamiraju žene u politici. Na čelu Dinama je gospođa Peras, žena, prvi put. Odgovorno vam kažem da je to pogodak, nije mogao biti veći.  U Dinamo je došlo poštenje i čistota na sve strane.

Ko zapravo sada upravlja Dinamom, ko donosi sve odluke?

Vlatka Peras. Ona! I njen tim. Dok je ona u Dinamu, u klubu se ne može napraivti nikakva malverzacija. Ja sam bio trener, ona je bila tamo, ja sam bio vlasnik, ona je bila tamo. Ja sam se vratio, opet je ona bila tamo.

Ona je Dinamovka u svim svojim krvnim kapilarima. Znalac je, hvala bogu da je žena na čelu Dinama. Svi su srećni tamo. Od publike, fudbalera, ja sam srećan jer se ovo nije dogodilo još od moje 1982. godine„, rekao je Ćiro.