Preminuo novinar koji je preživeo tragediju Šapekoensea

Fudbal ostalo 27. mar. 201918:33 > 18:35
Podeli:
Buda Mendes/Getty Images

Jedan od šestoro ljudi koji su preživeli pad u kojem je život izgubio veći deo brazilskog fudbalskog tima Šapekoensea 2016. godine preminuo je pošto je pretrpeo infarkt.

Brazilski novinar Rafael Henzel izgubio je svest dok je igrao fudbal sa prijateljima u utorak. Odmah je prebačen u bolnicu, ali je preminuo nedugo zatim.

Povezano

Iz Šapekoensea su ga okarakterisali „simbolom rekonstrukcije kluba“.

Avion u kojem je bilo 77 ljudi, uključujući 19 fudbalera Šapekoensea, pao je u Kolumbiji pošto je ostao bez goriva. Henzel je uspeo da se oporavi possle te tragedije i vrati se svom poslu na jednoj radijskoj stanici u Šapeku.

Tokom njegove briljantne karijere, Rafael je pričao priču o Šapekoenseom. Zelene i bele stranice ove institucije će se uvek pamtiti njegov primer prevazilaženja nedaća i sve što je radio“, stoji u saopštenju Šapekoensea.

Henzel je trebalo da komentariše meč između Šapekoensea i Krisiume u brazilskom Kupu u sredu, ali je ‚njegov‘ klub tražio odlaganje.

U trenutku nesreće, fudbaleri Šapekoensea i njihova pratnja su bili na putu do Medeljina, gde je trebalo da igraju finale Kopa Sudamerikana. Henzel je u padu doživeo prelom sedam rebara, a više puta je istakao da se ne seća nesreće.