De Rosi navodno ima novi klub, ali Boka ne odustaje

Fudbal ostalo 11. jun 201911:15 > 17:10
Podeli:
Paolo Bruno/Getty Images

Dugogodišnji vezista Rome Danijele De Rosi će u narednom periodu biti član američkog kluba Los Anđeles FC koji se od 2014. godine takmiči u MLS.

Danijele De Rosi se posle skoro 20 godina u Romi oprostio od voljenog kluba. Za Vučicu je nastupio 459 puta i postigao je 43 gola. Tokom karijere je De Rosi važio za jednog od najboljih zadnjih veznih kako u Italiji tako i u Evropi, a poznat je po uklizavanjima, odličnim dodavanjima, snazi u duelima zbog čega je bio nezamenjivi deo Romine ekipe. 

De Rosi je po prvim spekulacijama trebalo da pređe u Boka Juniors, ali će ipak po navodima ESPN obući dres MLS ekipe Los Anđeles FC. Ovaj klub postoji od 2014. godine pod tim imenom i veliki je rival Los Anđeles Galaksija, ali se u MLS ligi takmiči tek od prošle sezone.

Mnogo je rečeno o De Rosiju, poznajem ga i on je otvorio svoja vrata dolasku u Boku. Njegov dolazak bio bi šlag na torti. Mislim da Daniele može da igra za Boku. Dobro ga poznajem, bio sam sa njim saigrač pet godina. Gleda sve naše igre i vrlo je zadovoljan kvalitetom ekipe. Ovde ima stvari koje se ne mogu da se nađu u Kini i MLS, poput strasti navijača,“ rekao je sportski direktor Boke Juniors NikolasBurdiso.

Za ovaj klub inače igra bivši igrač Arsenala, Meksikanac Karlos Vela. U aktuelnoj sezoni LAFC ima mnogo bolju godinu jer je prvi na tabeli Zapadne konferencije.