Srna: Bilo je i lepo i ružno, sve je deo života

Fudbal ostalo 21. jun 201916:39 > 16:41
Christian Hofer, Bongarts

Bivši fudbaler Šahtjora Darijo Srna završio je fudbalsku karijeru i odmah se okrenuo trenerskoj, i to u klubu u kome je bio kapiten. On je rekao da je zahvalan svima koju su bili uz njega celu njegovu karijeru.

„Dragi navijači, prijatelji, treneri. Hteo bih da zahvalim ovim putem svojim roditeljima, braći, supruzi, deci i ljudima, koji su bili uz mene celu moju karijeru. Bez njih bi bilo veoma teško napraviti ovo što sam ja napravio. Ponosan sam na sve njih, ponosan sam na sebe. U svom životu ništa ne bih menjao“, rekao je 37-godišnji fudbaler.

Srna je svoju profesionalnu karijeru počeo u GOŠK iz Gabele, nastavio je u Neretvi, u rodnom Metkoviću, a potom se preselio u splitski Hajduk, u kome je proveo prve četiri seniorske sezone.

Najveći deo karijere, čak 15 godina, Srna je nosio dres Šahtjora iz Donjecka, za koji je odigrao 536 utakmica, posigao je 49 pogodaka i osvojio je 26 trofeja, među kojima se ističe Kup UEFA, osvojen 2009. godine.

Sa Hajdukom je bio prvak 2001. godine i dva puta osvajač hrvatskog Kupa.

Igračku karijeru zaključio je u dresu italijanskog prvoligaša Kaljarija za koji je odigrao 26 utakmica u Seriji A, a poseban deo svog oproštajnog govora posvetio je upravo italijanskom klubu.

Prošla sezona će ostati posebna za mene. Nikada neću zaboraviti podršku i prijateljstvo, koje sam osećao među vama. Nikada neću zaboraviti ljubav navijača  i kluba. Želim vam sve najbolje u danima i godinama, kako na terenu, tako i izvan njega. Zahvaljujem se i svim trenerima koji su me vodili kroz karijeru. Svako od njih je dao svoj doprinos u mom razvoju, i košarkaškom i ljudskom. Bilo je lepih perioda, bilo je ružnih, sve je to deo života. Ponosan sam na sve“, rekao je Srna i dodao:

Upoznao sam divne ljude, velike igrače i bila mi je čast igrati sa njima. Na kraju karijere, vraćam se kući, okrećem svoju novu stranicu u životu. Probaću da pomognem svom klubu na drugoj funkciji“.