Stevanović na klupi Slovenije?

Podeli:

Fudbalski savez Slovenije traži novog selektora. Najbliži klupi nacionalnog tima „dežele“ je Srećko Katanec koji već ima ponudu Saveza na stolu da opet preuzme brigu o „A“ selekciji, ali on nije i jedini kandidat da nasledi Slavišu Stojanovića koji je dobio otkaz. Slovenački mediji su otkrili da odgovorni u FS Slovenije imaju još dva imena u fokusu – Eduarda Reju i Gorana Stevanovića, bivšeg trenera Partizana i selektora Gane.

– Upoznat sam sa tom informacijom – potvrdio je popularni Plavi kuloarske priče, za slovenačke medije.

– Znam da se moje ime pominje u pojedinim krugovima da budem selektor Slovenije. Ne mogu vam tačno reći koliko su te priče ozbiljne, jer još uvek nisam dobio zvaničnu ponudu. Ako se otvori mogućnost da postanem selektor Slovenije biće to velika odgovornost i obaveza za mene. Ali, otom-potom, pričaćemo ako bude konkretnog povoda za to – rekao je Stevanović.

Srpski stručnjak je poručio da bi se rado prihvatio posla i da bi mu bila čast da preuzme Slovence.

– Slovenija je u poslednjoj deceniji izgradila reputaciju u evropskom fudbalu, ima odlične igrače i, da budem iskren, bila bi mi čast da budem selektor. Bio bi to veliki izazov za mene sa kojim bih mogao da se nosim jer imam iskustvo vođenja reprezentacija, kao pomoćnik u stručnom štabu Srbije i Crne Gore i kao selektor Gane.

Author: sportal.rs