Džej liga: Kiks Petrovićevog Sapora, Tores 53 minuta

Podeli:
Denis Doyle, Getty Images Sport

U subotu su na programu bila četiri meča japanske „Džej lige“, a u centralnom meču dana, koji ste mogli da pratite uživo na Sport klubu 2, favorizovani Saporo remizirao je 1:1 sa ekipom Macumoto Jamage. Šonan je pobedio Nagoju, Tokio Gamba Osaku, a Kavasaki Frontale i Sagan Tosu su remizirali 0:0.

Saporo srpskog trenera Mihaila Petrovića je na domaćem terenu poveo sa 1:0 već u sedmom minutu pogotkom Kosukea Širaija, ali je konačan rezultat u 31. minutu postavio Takefumi Toma.

Nakon ovog kiksa Saporo je šesti sa 28 poena, a Macumoto je i dalje u zoni ispadanja sa tek 17 bodova iz 18 mečeva.

Šonan je u gostima pobedio Nagoju sa 2:0, a golove za pobedničku ekipu postigli su Saito i Kaneko. Šonan je tim trijumfom pobegao iz zone ispadanja i sada ima 20 bodova.

FC Tokio je u prestonici slavio posle preokreta sa 3:1 protiv Gamba Osake, a golove za pobednički sastav postigli su Nagai u 38. i 40. minutu, kao i Dijego u 60. minutu. Prethodno je u petom minutu Onose doveo goste iz Osake u vođstvo.

Tokio ostaje na čelu tabele sa šest bodova više u odnosu na prvog pratioca Jokohamu.

Sagan Tosu je u gostima igrao 0:0 protiv Kavasaki Frontalea, a španski napadač proveo je prva 53 minuta na terenu u gostujućoj ekipi.