Milovanović selektor U21, Matijašević sportski direktor

Fudbal ostalo 29. jul 201915:55 > 15:59
Podeli:
FK Čukarički

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, novi selektor mlade reprezentacije Srbije (U-21) biće Nenad Milovanović.

Iskusni stručnjak koji odlično poznaje prilike u srpskom fudbalu, jer je već godinama prisutan na elitnoj fudbalskoj sceni, vodiće „orliće” u novom ciklusu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Srbija se nalazi u grupi sa Rusijom, Poljskom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom, a prvi meč igra 6.septembra u Saransku protiv Rusije. Četiri dana kasnije u Novom Sadu će gostovati Letonija.

Na današnjoj sednici održanoj u Sportskom centru u Staroj Pazovi, IO FSS imenovao je Vladimira Matijaševića za sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije. Vladimir Matijašević dolazi u Fudbalski savez Srbije sa mesta sportskog direktora Čukaričkog, a jedan period obavljao je istu funkciju u grčkom klubu AEK iz Atine.

Izvršni odbor imenovao je i Momčila Vukotića i Zorana Filipovića za skaute FSS.

Zbog loše finansijske situacije i nemogućnosti da ispoštuje odluke iz Pravilnika o takmičenju, Borac iz Čačka je istupio iz Prve lige Srbija, a odlukom Izvršnog odbora, novi član prvoligaškog takmičenja biće Novi Pazar.