Kopa Sudamerikana: Fluminense rutinski preko velikana

Fudbal ostalo 31. jul. 20199:40 > 10:04
Podeli:
Bruna Prado/Getty Images

Poznata su još dva četvrtfinalista Kopa Sudamerikane, a među osam najboljih pored Kolona, La Ekvidada i Indpendiente del Vale našli su se Fluminense i Zulija.

Fluminense je i u drugom meču savladao nekadašnjeg južnoameričkog velikana urugvajski Penjarol. U Brazilu bilo je 3:1. Već u prvom minutu Fluminense je poveo preko Paula. Tada je bilo 3:1 u ukupnom skoru, a praktično je sve bilo gotovo u 26. minutu kada je Gonzales, na asistenciju Paula, povisio na 2:0. Tačka na ovaj dvomeč stavljena je u 48. minutu kada je Paulo drugim golom doneo 3:0. Jedino što su, nekada slavni gosti uspeli je da smanje na konačnih 3:1 golom Vijatrija u 70. minutu. Fluminense u četvrtfinalu čeka pobednika dvomeča Korintijans – Vonderers, a brazilski tim slavio je u prvom meču kod kuće 2:0.

Mnogo neizvesniji dvomeč odigrao se u Limi gde je Sporting Kristal dočekao Zuliju iz Venecuele, koja je slavila u prvom meču 1:0. Ispostavilo se da to što nisu primili gol u tom meču bilo odlučujuće, jer i pored poraza 3:2 u revanšu uspeli su da prođu u četvrtfinale. Tamo ih čeka argentinski Kolon.