Tigresi najavili spomenik, Žinjak se odužio sa tri gola

Fudbal ostalo 12. avg. 20192:06 > 2:19
Podeli:
Azael Rodriguez/Getty Images

Najbolji strelac u istoriji Tigresa Andre-Pjer Žinjak će uskoro dobiti spomenik kraj stadiona, a ovaj francuski fudbaler je na ovu vest reagovao postigavši het-trik protiv Nekakse.

Pred meč sa Nekaksom Andre-Pjer Žinjak je imao 105 postignutih golova u dresu Tigresa, a zbog toga su marijaći, i to njih tačno 105 svirali pesmu u njegovu čast tokom zagrevanja. Oni su pevali pesmu „El Rey“ ili ti „Kralj“, a bivši napadač Marseja je dobio plaketu i posebnu loptu. Bio je emotivan Žinjak, ali je bio i raspoložen za golove. Već na tom meču koji je usledio je podigao svoj saldo postignutih pogodaka na 108. 

Sa razglasa je objavljena informacija i da Žinjak dobija statuu ispred glavnog ulaza u stadion Tigresa. Ovaj francuski fudbaler koji je dobio i meksičko državljanstvo je u Tigres došao 2015. godine i sa tom ekipom je osvojio četiri titule prvaka Meksika. U dva navrata je bio najbolji strelac meksičkog šampionata, a nedavno je bilo i priče da Boka Juniors želi da ga dovede. 33-godišnji fudbaler ipak neće menjati sredinu i ostaje u meksičkom fudbalu.