"Rekao sam da je Mesi najbolji, a onda je zvao Perez"

Fudbal ostalo 26. avg 201910:49 > 10:49
Podeli:
Getty Image

Bivši predsednik FIFA Sep Blater otkrio je da ga je prvi čovek madridskog Reala kritikovao posle izjave u kojoj je priznao da Lionela Mesija vidi kao najboljeg fudbalera sveta.

Blater je 2013. godine javno priznao da mu se više dopada Mesijeva igra u porđenju sa njegovim velikim rivalom Kristijanom Ronaldom.

„Jednom prilikom sam studentima na Oksfordu rekao da su obojica vrlo dobri, ali da je Mesi dete o kome svaka majka sanja, a da je Ronaldo više nalik robotu. Kristijano nije bio srećen, a nije ni Perez. Zapravo, Florentino je bio vrlo ljut. Pozvao me je i pitao kako mogu da kažem tako nešto kad sam počasni član Reala. Odgovorio sam mu da je stvar ukusa, na šta mi je rekao da moram da objasnim svoje reči. Nedugo posle toga bio je izbor za Zlatnu loptu. Kristijano je dobio“, prisetio se nekadašnji predsednik FIFA.

Blater je bio na čelu Međunarodne fudbalske federacije 17 godina kada je morao da odstupi zbog velikog korupcijskog skandala 2015. godine kada mu je izrečena i šestogodišnja suspenzija iz fudbala.