U minut do 12: Verdi, Škrtel i na kraju – Lord

Fudbal ostalo 3. sep 20190:32 > 0:48
Ian MacNicol, Getty Images

Nije manjkalo uzbuđenja poslednjeg dana prelaznog roka. U prvom redu vest dana je odlazak Ikardija u Pariz, a veoma je zanimljivo bilo i na Apeninima, kao i u Galatasaraju. Međutim, desili su se i neki potpisi bukvalno u minut do 12.

  Najbizarnija priča ovog prelaznog roka vezana je za slovačkog reprezentativca i nekadašnjeg štopera Liverpula Martina Škrtela. Na početku prelaznog roka potpisao je za Atalantu iz Bergama. Međutim, nije se zadržao u redovima novopečenog učesnika Lige šampiona, pa je raskinuo ugovor i poslednjeg dana je pojačao Bašakšehir, koji je ipak dobio vredno pojačanje u nastavku sezone u kojoj nije najbolje krenuo.

U Italiji je bilo dosta aktivnosti, prvenstveno u redovima Milana i Rome. Sergej Milinković-Savić ni u ovom prelaznom roku nije promenio sredinu, ali svi transferi pali su u senku prelaska Simonea Verdija iz Napolija u Torino. Transfer je realizovan bukvalno tri minuta pre zatvaranja pijace na Apeninima, a Bikovi su izdvojili rekordnu sumu od 25 miliona evra. Kako je Torino i startovao u novoj sezoni, nema sumnje da dolazak Verdija znači i visoke ambicije.

Povezano

Ipak, ponovo je sam finiš pripao čuvenom danskom lordu – Niklasu Bentneru. Nekoliko minuta pre kraja prelaznog roka visoki centarfor, nekadašnji reprezentativac i igrač Arsenala pojačao je Kopenhagen, koji će igrati Ligu Evrope, jer ga je iz kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisala Crvena zvezda. Ovo će mu biti četvrti klub za poslednje tri godine, a potpisao je do kraja kalendarske godine.

Na kraju vredi spomenuti i igrače iz Srbije. Golman Aleksandar Jovanović vratio se u Orhus, gde će igrati kao pozajmljen igrač Ueske. Uroš Ćosić završio je grčku epizodu i iz AEK prešao u rumunsku Univerzitateu iz Krajove. Aleksandar Pantić je raskinuo ugovor sa Dinamom iz Kijeva i sada je slobodan igrač.