Alsvenskan: Preokret Hamarbija u režiji Balkanaca

Fudbal ostalo 30. sep. 201921:07 > 21:18
Podeli:
Marcus Ericsson/Ombrello/Getty Images

Trka za šampiona Alsvenskan lige ulazi u samu završnicu, a još uvek četiri konkurenta imaju gotovo podjednake šanse. Hamarbi i Đurgarden su bili u akciji i oba su uzela bodove posle preokreta.

Posebno impresivni bili su fudbaleri Hamarbija. Gubili su 1:0 na svom terenu od 11. minutu golom Prodela. Međutim, zeleno-beli se nisu predavali i do poluvremena su došli do izjednačenja. Strelac je u 39. minutu bio crnogorski internacionalac Vladimir Rodić. U 58. minutu Nikola Đurđić donosi vođstvo Hamarbiju. A potom još dva gola Rodića, u 63. i 81. minutu za kompletiranje het-trika. Konačnih 5:1 postavio je Solhajm golom u četvrtom minutu nadoknade na asistenciju Đurđića. Hamarbi se posle ove pobede izjednačio na trećem mestu sa AIK sa 53 boda, šest manje od lidera Đurgardena.

Lider je imao znatno teži posao pošto je gostovao Estersundsu. Domaćin je poveo golom Nigerijca Ataha u 28. minutu. Taman kada je delovalo da će otići na odmor sa vođstvom usledio je šok u režiji Barkrota, koji je u trećem minutu nadoknade postigao gol za 1:1. Konačnih 1:2 postavio je Danijelson i na taj način očuvao tri boda više u odnosu na drugoplasirani Malme, a šest u odnosu na već pomenute Hamarbi i AIK.