"Švajnštajger je institucija, bio bi dobar trener"

Fudbal ostalo 16. okt 201923:19 > 17. okt 2019 0:29
Podeli:
Christopher Lee, Getty Images Sport

Legendarni nemački trener Otmar Hicfeld veruje da bi Bastijan Švajnštajger, koji je nedavno završio igračku karijeru, mogao da postane uspešan trener.

Čuveni nemački fudbaler početkom meseca je saopštio da se povlači, a odmah potom našao je novi profesionalni angažman. Svetski šampion iz 2014. biće stručni konsultant televizije ARD na Evropskom šampionatu 2020. i Mundijalu 2022. godine.

Povezano

 „Mislim da bi bilo lepo ako bi Bastijan bio uključen u Bajern. Bastijan je bio igrač svetske klase, uvek je dobro razumeo taktiku i bio je željan učenja“, istakao je Hicfeld i dodao:

Razvio se, otporan je na pritisak i ima sposobnost da na druge prenese ono što zna. Mislim da bi mogao da postane odličan trener. Fudbal bez Bastijana Švajnštajgera za mene je teško zamisliv. Bio je institucija u Bajernu i u reprezentaciji. Imam divna sećanja na vreme sa Bastijem u Bajernu “.

Popularni Švajni je u Bajernu proveo 17 godina. Sa Bavarcima je osvojio ukupno 15 titula Bundeslige i Kupa, a trijumfovao je i u Ligi šampiona 2013. Napustio je Minhen 2015. pošto je odigrao 500 mečeva u dresu aktuelnog nemačkog šampiona.