Gaskojn oslobođen optužbi za seksualni napad u vozu

Fudbal ostalo 17. okt 201917:00 > 17:11
Podeli:
Ian Forsyth/Getty Images

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn je bio optužen da je seksualno napastvovao ženu u vozu na relaciji Jork - Njukasl prošle godine.

Incident se dogodio prošle godine u avgustu, a Gaskojn je u svoju odbranu rekao da je poljubio ženu kako bi joj podigao samopouzdanje jer je čuo kako je nazivaju debelom. 

Sud je takođe odbacio i optužbu da je Gaza tukao istu ženu. Gaskojn je posle izricanja presude zaplakao, a kaže zahvalan je i poroti i sudiji.

Poslednjih 12 meseci su bili teški, jer je optužba za seksualni napad visila nad mojom glavom. Međutim zadovoljan sam što je porota donela pravu odluku“, rekao je Pol Gaskojn.

Od 1985. do 2004. Pol Gaskojn je igrao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rednžers, Midlsbro, Everton, Barnli, kineski Gansu i Boston Junajted. Za Englesku je dao deset golova na 57 utakmica. U poslednje vreme mnogo je više u medijima zbog alkoholizma i problema sa mentalnim zdravljem nego što se na ostrvu prisećaju njegovih sjajnih poteza i golova. Gaskojna su smatrali jednim od najtalentovanijih igrača Engleske u njegovoj generaciji.