Vređali ga na rasnoj osnovi, FS Ukrajine ga suspendovao

Fudbal ostalo 21. nov. 201917:47 > 17:51
Podeli:
Alex Grimm, Getty Images Sport

Fudbaler Šahtjora iz Donjecka dobio je meč suspenzije zbog crvenogkartona koji je dobio jer je reagovao na uvrede na rasnoj osnovi tokom meča sa Dinamom iz Kijeva.

Brazilski internacionalac Taison dobio je meč suspenzje zbog toga što je dobio crveni karton na meču Šahtjora iz Donjecka i Dinama iz Kijeva. A karton je dobio jer je odreagovao na uvrede na rasnoj osnovi koje su stigle sa tribina.

Taison je napravio gestikulaciju rukom ka navijačima Dinama koji su ga vređali, a zatim je šutnuo loptu ka njima pre nego što je sudija u 77. minutu meč prekinuo na pet minuta upravo zbog tih uvreda. Nakon prekida, kada je meč nastavljen sudija je Taisonu pokazao crveni karton.

Fudbalski savez Ukrajine potvrdio je suspenziju Taisonu, dok je UEFA kaznila Dinamo jednom utakmicom suspenzije i novčano sa 16.000 funti. Uz to, tim iz Kijeva je na uslovnoj kazni do kraja sezone.

Nakon odluke FS Ukrajine kratkim saopštenjem oglasilo se Udruženje profesionalnih fudbalera FIFPro:

„Veoma smo razočarani odlukom koju je doneo FS Ukrajine. Kažnjavanje igrača koji je bio žrtva rasističkih uvreda je neshvatljivo i zapravo promoviše sve one koji smatraju da je ovakvo ponašanje prihvatljivo“, poruka je FIFPro.