Kako je Srbija glasala? Bez glasa za VVD i CR7

Fudbal ostalo 2. dec 201923:54 > 03. dec 2019 0:05
David Ramos/Getty Images

Lionel Mesi osvojio je i šesti put najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala Zlatnu loptu koju dodeljuje "France Football". Između ostalog glasove daju u novinari širom sveta, a zanimljivo je videti kako je sedma sila u Srbiji glasala.

Čast da predstavlja srpski novinarski esnaf dobio je novinar Sport Kluba Vladimir Novaković. Glasalo se za pet igrača po formuli 6, 4, 3, 2, 1. Maksmilanih šest bodova dao je pobedniku Lionelu Mesiju, a ono što možda iznenađuje na prvi pogled je činjenica da nijedan glas nije dat drugoplasiranom Virdžilu van Dajku i trećeplasiranom Kristijanu Ronaldu.

Povezano

Drugi po broju glasova je Alison, koji je ove sezone sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona i sa Brazilom Kopa Amerika i pritom izvanredno branio. Slede Rober Levandovski, koji posebno u drugom delu godine deluje nestvarno raspucano, Srbin Dušan Tadić koji je vodio Ajaks na prag finala Lige šampiona i Rijad Marez, koji je učestvovao u istorijskoj sveengleskoj tripleti sa Mančester Sitijem, ali je i sa Alžirom osvojio Kup afričkih nacija.

Takođe se glasalo za nagradu „Lav Jašin“, za najboljeg golmana. Prvo mesto dao je Alisonu Bekeru, a drugo i treće slovenačkim golmanima Janu Oblaku i Samiru Handanoviću.