Svečanost FSS, važne zvanice i Mihine emocije

Fudbal ostalo 20. dec 201920:51 > 20:55
Podeli:
Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije proslavio je u petak 100 godina osnivanja i dodelio godišnje nagrade.

Od ranije se znalo da će nagrade za 2019. dobiti Siniša Mihajlović, Dušan Tadić i Violeta Slović.

Znalo se i da će najbolji fudbaler i fudbalerka prisustvovati ceremoniji koja je održana u Narodnom pozorištu u Beogradu, a izenađenje je svima bio dolazak Siniše Mihajlovića koji zbog zdravstvenog stanja do poslednjeg momenta nije mogao da potvrdi dolazak.

Brojne zvanice predvodio je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin sa svojom „desnom rukom“ Zoranom Lakovićem. Među gostima su bili i Bora Milutinović, Nemanja Vidić, Vladimir Stojković, Savo Milošević, Dejan Stanković, Tomislav Karadžić, Zvezdan Terzić, Žarko Zečević, Miroslav Đukić, Veljko Paunović, Dragan Džajić, Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković…

Najbolji trener godine, Siniša Mihajlović održao je emotivan govor.

„Obećao sam da neću da plačem. Ali, hvala vam od srca. Hteo bih sve da vas pozdravim i da izrazim veliku zahvalnost za ovu, kako da kažem, premiju, ovu počast, jer biti najbolji trener Srbije i biti izabran od svojih ljudi, od Srba, za mene nema veću važnost, jer je to za mene najveće priznanje koje sam mogao da dobijem“, rekao je emotivni Mihajlović.

Miha je rekao da nije spremio govor već da želi da bude spontan i govori iz glave:

„Hvala FSS-u i čestitam 100 godina postojanja. Hvala i svim onim ljudima koji su mi pokazali ljubav u momentima kada sam četiri-pet meseci bio u bolnici, od sportskih radnika, saigrača, prijatelja, političara, da ne nabrajam. Sigurno da su mi dali veliku snagu. Bez vas bi bilo mnogo teže da prebrodim šta sam prebrodio. Ovo je za mene velika stvar, jer, kao što znate, 30 godina živim i radim u Italiji, ali bio sam i ostsao Srbin. Nadam se da vas nisam razočarao i da sam dobro predstavljao Srbiju na najbolji način i to ću dalje da nastavim“, rekao je Mihajlović koji se zahvalio brojnim prijateljima, legendama koje su došle na proslavu, ali i dao sebi prostora da malo „skrene sa teme“:

Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS
Foto: FSS

„Hteo bih, iako to nema nikakve veze, da čestitam mom bratu i kumu što je postao trener Zvezde, to je velika stvar. Ja ću biti uvek uz tebe, znaš koliko te volim. Ne znam da li sam zaboravio nešto, mnogo starih prijatelja ovde…Dukica (Dušan Tadić)…Kad si počeo da igraš za reprezentaciju? A? Ha, ha, nadam se i ubeđen sam da ćemo uspeti da se kvalifikujemo, sa igračima kao što je Dukica i ostali, imamo šanse“, rekao je Mihajlović i još jednom ponovio:

„Hvala, ovo je za mene najlepše priznanje. To i što sam bio selektor Srbije, uz ono osvajanje Kupa šampiona su mi najlepše stvari“.

Prisutnima se obratio i prvi čovek UEFA Alekasndar Čeferin koji je poručio da Srbija mora da bude srećna što ima fudbalskog radnika kakav je Zoran Laković za koga je rekao da je drugi čovek UEFA i njegov važan saradnik.