Skolsu draži trofej sa badmintona nego sa klupskog SP

Fudbal ostalo 27. dec 201918:19 > 18:20
Ian Walton, Getty Images Sport

Legenda Mančester junajteda Pol Skols rekao je da mu je važniji trofej koji je osvojio igrajući badminton nego titla svetskog klupskog šampiona.

Pol Skols bio je deo tima Mančester junajteda koji je, predvođen Aleksom Fergusonom, 2008. osvojio titulu na Klupskom svetskom prvenstvu, ali je, nakon što je to učinio i Liverpul, rekao da je ta titula potpuno nebitna.

Liverpul je pobedom protiv Flamenga postao, uz Junajted, drugi klub iz Engleske koji je postao prvak sveta, a u razgovoru za BBC Radio 5 na tu temu, Skols je rekao da se radi o nebitnoj tituli.

„Kada već dođeš dotle, normalno je da želiš da pobediš, ali mislim da nikada nismo imali toliko jaku želju da osvojiš ovaj trofej. Čak i sada kada me neko pita koje sam trofeje osvojio mislim da ne bih spomenuo titulu sa Klupskog svetskog prvenstva“, rekao je Skols.

Skolsove reči na neki način su potvrda onoga što je pre finala pričao Jirgen Klop koji je tada poručio da je „Flamenogo ispraćen da pobedi“, a da je Liverpulu rečeno da „ostane u Engleskoj i igra Liga kup“ te da niko u Evropi ne vrednuje ovaj trofej na pravi način.

Skols je dodao da je moguće da će tokom vremena ovo takmičenje dobiti na značaju:

„To je kao i sve ostalo. Možda će dobiti na važnosti kada protekne neko vreme. Čini mi se da je Liverpul uživao u ovome, proslavili su i sigurno će o tome govoriti. A zašto i ne bi? Ali, čini mi se da u ono vreme kada smo mi igrali tome nije pridavano toliko važnosti, nije shvatano tako ozbiljno. Kada pogledaš unazad zadovoljan si što si osvojio taj trofej, kao igraču mi to nije bio jedan od ciljeva“.

Na pitanje nekadašnjeg saigrača Robija Sevidža da li mu je vredniji trofej koji je osvojio na Svetskom klupskom prvenstvu ili na badmintonu, Skols je rekao:

„Trofej sa badmintona“.