Ivančić saopštio širi spisak za kvalifikacije za SP

Fudbal ostalo 15. jan. 202014:32 > 14:34
Podeli:
FSS.com

Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić saopštio je u sredu širi spisak igrača za predstojeće okupljanje i mečeve elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U elitnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Srbiji će u Nišu od 1. do 4. februara rivali biti Ukrajina, Francuska i Španija.

Na spisku Gorana Ivančića nalazi se 20 imena:

Golmani: Nemanja Momčilović, Jakov Vulić, Nemanja Milanović

Igrači: Ninoslav Aleksić, Nenad Rančić, Strahinja Petrov, Denis Ramić, Marko Radovanović, Miloš Simić, Stefan Rakić, Dragan Tomić, Marko Pršić, Jovan Lazarević, Vladan Vesić, Stefan Aleksić, Darko Ristić, Nikola Matijević, Miloš Stojković, Pavle Pešić, Lazar Milosavljević.

Reprezentativci Srbije okupiće se 15. januara u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a pripremama će se naknadno priključiti Tomić, Lazarević, Vesić, Stojković, Matijević, Radovanović i Simić koji imaju obaveze u klubovima.

Prvi deo priprema biće obavljen u Staroj Pazovi od 15. do 24. januara i tokom tog perioda biće odigrana i tri kontrolna trening meča sa Hrvatskom. Dueli će biti zatvorenog tipa.

Drugi deo priprema Orlovi će obaviti od 24. do 28. januara u Vrnjačkoj Banji odakle reprezentativci odlaze u Niš.

Srbija prvo igra protiv Ukrajine (1. februar, 16:30), drugi sledi meč protiv Francuske (2. februar, 16:30), a na kraju Orlovi igraju protiv Španije (4. februar, 20:30).

Plasman na Svetsko prvenstvo direktno će izboriti pobednik turnira, dok će drugoplasirana ekipa igrati dve baraž utakmice 9. i 12. aprila. Svetsko prvenstvo igra se u Litvaniji ove godine.

Spisak će na 14 imena biti skraćen pred početak turnira.