Iranski klubovi prete napuštanjem Lige šampiona

Fudbal ostalo 18. jan. 202016:54 > 16:59
Podeli:
Amin M. Jamali/Getty Images

Četiri iranska kluba koji učestvuju u Azijskoj ligi šampiona najavili su da će odbiti da igraju to takmičenje ako ne mogu da igraju utakmice na domaćem terenu.

Fudbalska federacija Irana objavila je da je Azijska fudbalska konfederacija zabranila iranskim timovima da igraju utakmice u svojoj zemlji. Takođe je najavljeno da će se one igrati na neutralnim terenima, a sve kao posledica sve većih tenzija između Irana i Sjedinjenih Država.

Vladajuće telo iranskog fudbala je najavilo da će svoj stav po tom pitanju objaviti u narednim danima. Očekuje se da će pre toga biti obavljene konsultacije sa predstavnicima klubova koji igraju u Ligi šampiona, a to su Persepolis, Esteglal, Sepahan i Šar Kodro.

Međutim, mediji iz te zemlje da su klubovi već poslali zajedničko pismo Konfederaciji u kojem najavljuju da neće igrati u elitnom takmičenju ukoliko ne mogu da budu domaćini utakmicama. Iz redova Persepolisa i Esteglala istakli su da se nalaze u „najbezbednijoj zemlji Bliskog istoka“.

Pre sastanka, izvršni direktor Persepolisa Mohamad Hasan Ansarifard je rekao da njegov klub sigurno neće učestvovati u novoj sezoni Lige šampiona ukoliko u Konfederaciji budu insistirali na svojoj odluci.