Arsen Venger predlaže promenu pravila ofsajda

Fudbal ostalo 19. feb. 20209:37 > 9:38
Podeli:
Henry Browne/Getty Images

Arsen Venger predložio je način na koji bi moglo da bude promenjeno pravilo ofsajda što bi olakšalo posao sudijama i, u svetlu svega što viđamo u Premijer ligi, i samim igračima na terenu.

Od početka sezone i početka primene VAR sistema u Premijer ligi, praktično na svakom meču imamo jednu situaciju nakon koje svaki gledalac i navijač prokomentariše u stilu „da li je moguće da je ovo ofsajd?“.

Videli smo već dovoljno puta „povlačenje linija“ i VAR grafiku nakon koje su golovi poništavani jer je igrač koji je u napadu bio u ofsajdu nekoliko milimetara, pa čak i onda kada je u ofsajdu deo njegovog tela kojim ne može da se postigne regularan gol.

Arsen Venger ima predlog kako bi to moglo da bude rešeno promenom pravila ofsajda:

„Ja predlažem sledeće – ne treba beležiti kao ofsajd situaciju u kojoj je bilo kojim delom tela kojim može da se postigne gol napadač u liniji sa defanzivcem protivničkog tima, čak i ako je neki drugi deo njegovog tela ispred te zamišljene linije“, rekao je Venger za Skaj sport.

„To bi rešilo mnogo problema i sudije više ne bi morale da odlučuju o ofsajdu koga je bilo ili nije bilo za samo nekoliko milimetara“, dodao je iskusni trener.