Radunović za SK: Biće ovo godina Astre i Crne Gore

Fudbal ostalo 27. feb 202014:38 > 14:39
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Risto Radunović i njegova Astra izborili su plasman u mini ligu za titulu i plasman u Evropu. Društvo će im praviti Kluž, Krajova, Botosani, FCSB bivša Steaua, Gaz Metan.

  Astra u koju je Risto Radunović, reprezentativac Crne Gore stigao posle osvajanja titule sa ekipom Budućnosti 2017. godine, uoči mini lige za titulu sigurno bi bila u daleko boljoj poziciji da zbog administrativnog propusta nije kažnjena oduzimanjem tri boda zbog neplaćanja poreza i taksi.

Ovako Astra, koja je prošle godine igrala u finalu Kupa, zauzima šesto mesto, sa bodom manje u odnosu na FCSB, Gaz Metan, dva boda manje u odnosu na Krajovu i Botosani, a pet u odnosu na Kluž.

Primirani cilj je u sezoni koja je u toku bio je da Astra stigne do mini lige za titulu, a zatim da se umeša u borbu za Evropu. Na osnovu prikazanog u dosadašanjem delu sezone jasno je da su kvalifikacije za Ligu Evrope dostižne. Podsećanja radi, plasman u Evropu kroz šampionat Rumunije izboriće tri ekipe.

Završio se regularni deo, odnosno prva faza šampionata. Od sledećeg vikenda počinje mini liga za titulu. Ostvarili smo cilj sa početka sezone, a sada nastavljamo borbu za plasman u Evropu. Imali smo veliki peh, jer smo kažnjeni oduzimanjem tri jako bitna boda. Klub nije platio neophodne takse i porez, u pitanju je bio administrativni propust, ali milosti nije bilo, pa smo sa šeste pozicije ušli u doigravanje za titulu i Evropu. I pored oduzetih bodova, imamo realne šanse da stignemo do evropske scene, ali je jako bitno da nastavimo da igramo kao što smo to radili do sada. Od svih ekipa koje su u mini ligi za titulu jedni smo u odnosu na Kluž slabiji u međusobnom skoru”, naglasio je za Sport Klub, pouzdani defanzivac Astre i reprezentacije Crne Gore Risto Radunović i nastavio:

Sa nestrpljem očekujem borbe za plasman u Evropu, ali isto tako sa nestrpljenjem očekujem i utakmice koje slede u dresu sa državnim grbom. Utakmice protiv Letonije i Luksemburga su novi početak posle turbulentih kvalifikacija za šampionat Evrope. Mnogo dobrih stvari se dogodilo od početka godine. Jovetić se vratio na teren i igra sjajno u Monaku, Savić ponovo komanduje odbranom Atletika, Vukčević igra na visokom nivou u Levanteu. Vratio se Marusić, Vešović je kjlučna karika u timu Legije…. Verujem kao i svi u reprezentaciji, kao i svi ljubitelji fudbala u Crnoj Gori, da je problemima sa povredama došao kraj, da ćemo godinu koja je nedavno počela otvoriti pobedama, da ćemo napraviti dobru uvertiru za najvažnije takmičenje koje sledi, a u pitanju je Liga nacija. Biće ovo dobra godina za Astru i Crnu Goru, verujem u to”.

Naredni meč u šampionatu Rumunije, odnosno mini ligi za titulu, Astra igra protiv Kluža u gostima, dok su dueli sa Letonijom i Luksemburgom na programu krajem marta. Crna Gora će u martu mesecu saznati i imena rivala u Ligi nacija, divizija C.