Sećate se Vanijame? Odlazi u MLS kod Anrija

Podeli:
Stephen Pond/Getty Images

Nekadašnji vezista Totenhema Viktor Vanijama je posle dugotrajnog mučenja u Londonu konačno pronašao novi klub. Kenijac će preći u Montreal Impakt.

Vezista iz Kenije Viktor Vanijama je po dolasku u Totenhem 2016. godine odmah postao ključni igrač u sredini ekipe koju je predvodio Maurisio Poketino. Zadnji vezni koga je bilo veoma teško preći je te prve sezone odigrao 36 mečeva za Spurse u Premijer ligi, da bi i narednu počeo kao starter dok nije doživeo povredu kolena. Još jedna mu se desila pred sezonu 2018/2019. tokom priprema i u toj godini je odigrao samo 13 mečeva u Premijer ligi.

Kenijac nikako nije uspevao da dobije bitku sa zdravljem i fizičkom spremom pa je u aktuelnoij sezoni u dresu Totenhema bio na samo četiri meča u svim takmičenjima i jasno je da je karijera ovog fudbalera dugo već u silaznoj putanji. Žoze Murinjo ne računa na ovog fudbalera pa će on karijeru nastaviti u Montreal Impaktu. Ovu ekipu sa klupe inače predvodi Tijeri Anri koji je bio ključan u ubeđivanju Viktora da pređe u MLS.

Vanijama je 52 puta bio reprezentativac Kenije, a osim za Totenhem nastupao je za Sautempton, Seltik i Beršot iz Belgije.