Luković: Koronavirus je samo ubrzao odlazak

Fudbal ostalo 29. mar 202011:57 > 11:59
FK Voždovac

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i PSV Ajndhovena Andrija Luković postao je slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Rakovom iz Čehostove.

Poljski klub i bivši mladi reprezentativac Srbije su dogovorili sporazumni raskid saradnje posle devet meseci i to u jeku krize koju je u fudbalskom svetu izazvao koronavirus.

Luković se vratio u Beogradu i u obaveznoj je samoizolaciji.

Prekid saradnje sa Rakovom se nazirao već neko vreme, a aktuelna situacija sa koronavirusom je samo ubrzala ceo proces. Drago mi je da sam konačno kući. Kao i svi ljudi koji su u Srbiju došli iz inostranstva u obaveznoj sam izolaciji u svom stanu i pod ‘merama’ državnih organa, tako da se trudim da u kućnim uslovima što više treniram i održim formu,“ kaže Luković.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler se osvrnuo na trenutnu situaciju u celom svetu.

Iako nam svima nedostaje fudbal, i jedan od mojih prioriteta jeste da nađem novi klub, moramo da mislimo i na ono što se dešava oko nas i da budemo odgovorni dok ne prođe opasnost od epidemije koronavirusa. Kada svi zajedno uspešno otklonimo opasnost koja nas okružuje, biće pravo vreme da se posvetim razmišljanju o sledećem koraku u karijeri.“

Luković je pored Crvene zvezde, PSV i Rakova igrao još u Radu i Voždovcu. Bio je deo omladinske reprezentacije Srbije koja je 2013. postala prvak Evrope.