Boljević za SK: Borba se nastavlja, slede lepše priče

Fudbal ostalo 3. apr 202014:47 > 14:50
Foto: FSCG

Aleksandar Boljević, reprezentativac Crne Gore, tokom leta je dres Beverena, zamenio dresom Standarda iz Liježa. Nedavno je doneta odluka da je šampionat Belgije prekinut.

Potvrda bi trebalo da usledi 15. aprila, a u međuvremenu, Boljević se kao većina sportista širom planete nalazi u samoizolaciji i na taj način pruža podršku u borbi protiv globalne zdravstvene pošasti.

Belgija je vanredne mere uvela odavno. Već tri nedelje sam u kućnoj izolaciji, kretanje je ograničeno, treninga osim u kućnim uslovima nema. Objavljeno je da je šampionat prekinut, a definitivna odluka bi trebalo da bude donesena 15. aprila. Do tada, ostajem u kućnoj izolaciji, pratim razvoj stituacije širom planete i nadam se da će uskoro opasni virus biti zaustavljen i da će se život u bliskoj budućnosti vratiti u normalu. Sada je najvažnije da ostanemo mirni, disciplinovani, pametni i strpljivi. To je jedini način da sa što manje posledica izađemo na kraj sa protivnikom koji nemilosrdno odnosi ljudske živote širom planete“, naglasio je Aleksandar Boljević za Sport Klub i nastavio:

Zadovoljan sam ostvarenim u Standardu. Uspeo sam brzo da se aklimatizujem, momci su me odlično prihvatili, a ja sam uzvratio dobrim partijama. U trenutku kada je šampionat prekinut bili smo na petoj poziciji, a iskreno jedva čekam da se život vrati u normalne tokove, da koronavirus ostavimo iza nas kao ružnu prošlost i da se posvetimo lepšim pričama. Ugovor sa Standardom sam potpisao do 2023. godine i velika mi je želja da ostavim trag, da budem ključna karika u ostvarivanju ambicija i ciljeva kluba iz Liježa“.

Pitanja nije potrebno postavljati, Boljević je nastavio za izlaganjem:

Radovao sam se okupljanju državnog tima, kao i svi momci iz reprezentacije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo smo zaboravili jer je to jedini način da krenemo napred. Ne želim ni da se prisećam kroz šta smo sve prošli u borbi za mesto na šampionatu Evrope. Ali, posle kiše uvek dođe sunce, a sunce se kada je u pitanju reprezentacija Crne Gore i te kako pojavljuje“, rekao je Boljević i nastavio:

Ključni igrači, Stefan Savić, Stevan Jovetić i Adam Marušić su uspeli da se oporave i vrate na teren. Pored toga, gotovo svi momci koji se nalaze na širem spisku, uspeli su da se izbore za daleko važnije uloge u timovima čije boje brane. Sve su to uslovi da državni tim pokaže koliko zaista može i vredi. Sada je sve stalo, ali se nadam i verujem kao i svi građani planete da će se uskoro život vratiti u normalne tokove, da ćemo početi da pišemo lepše priče, kako u dresu Standarda, tako i u dresu državnog tima, koji će period koji sledi iskoristiti da vrati kult reprezentacije, da napravi sinergiju sa navijačima, da popravi atmosferu, neophodnu da kvalifikacije za Svetsko prvenstvo dočekamo sa mnogo više optimizma i entuzijazma“.

Do tada ostanite kod kuće, pridržavajte se propisanih mera nadležnih institucija, jer je to jedini način da dobijemo jako tešku utakmicu, protiv izuzetno opasnog protivnika“, naglasio je Boljević.