CSKA ne trenira, ali je prekršio zabranu okupljanja

Fudbal ostalo 8. apr 202015:34 > 15:40
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Fudbaleri najuspešnijeg bugarskog kluba CSKA prekršili su zabranu okupljanja koju je propisala Vlada Bugarske u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, prenose lokalni mediji.

Na snimku koju je objavilo nekoliko bugarskih sajtova vide se trener CSKA Miloš Kruščić, dvojica njegovih asistenata i barem šestorica stranih igrača kako trče u bazi kluba u Pančarevu. Poslednje informacije ukazuju da oni nisu imali bilo kakve timske aktivnosti osim trčanja.  

Bugarska, koja je proglasila vanredno stanje koje će trajati do 13. maja, zabranila je grupna okupljanja od više od dve osobe, dok je Fudbalska unija Bugarske 17. marta zabranila bilo kakve timske treninge.

Ako bilo koji fudbalski klub bude trenira, onda regionalne zdravstvene inspekcije treba da ih kazne“, rekao je premijer Bugarske Bojko Borisov kada je upitan da prokomentariše povratak fudbalera CSKA na treninge, „Oni bi trebalo da budu kažnjeni kao svi drugi ljudi u Bugarskoj“.

Iz redova CSKA, koji je 31 put bio šampion Bugarske, rekli su da ne žele da komentarišu navode, a svojim navijačima su poručili da ne podležu medijskim provokacijama.  

Bugarski zvaničnici su već pokrenuli istragu oko mogućeg kršenja zabrane okupljanja, pošto su se pojavile informacije da su fudbaleri Lokomotive iz Plovdiva počeli ponovo da treniraju prošle nedelje.

Fudbal u Bugarskoj je suspendovan već skoro mesec dana, a izvesno je da se bilo kakve aktivnosti neće nastaviti pre 13. maja.

Do srede u toj zemlji je potvrđen 581 slučaj obolelih od koronavirusa, a 23 osobe su preminule.