"Zašto nismo igrali Benzema i ja? Vlada nepotizam…"

Fudbal ostalo 21. apr. 202016:29 > 16:34
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Vezni fudbaler Anderlehta Samir Nasri kritikovao je način na koji igra selekcija Francuske, a osporio je i izbor igrača aktuelnog selektora Didijea Dešama.

Tridesetdvogodišnjak je u karijeri igrao Marsej, Arsenal, Mančester Siti, Sevilju, Antaliju, Vest Hem i Andrerleht, a sa selekcijom Francuske U17 bio je prvak Evrope 2004.

“Ima 200 miliona igrača koji su loši u reprezentaciji, ali oni su i dalje dobijaju pozive. Sve zavisi ko je selektor. Mnogi stručnjaci rade ono što piše u časopisu L’Ekip. Ima mnogo nepotizma. Kriterijimi se menjaju. Ranije da biste dobili pozi za reprezentaciju morali ste da se dokažete u klubu. Sada to ne igra nikakvu ulogu,“ rekao je Nasri.

Kao primer dao je nepozivanje napadača Real Madrida Karima Benzeme u državni tim.

Ne razumem zašto Benzema nije otišao na EURO 2016 i Svetsko prvenstvo 2018. Ne razumem ni zašto ja nisam bio na Svetskom prvenstvu 2014. Pronađite mi fudbalera koji će biti zadovoljan ulogom rezervnog igrača. Ne razumem zašto Ben-Arfa nije bio pozvan na EP 2016 posle sezone u Nici.

Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Iskusni fudbaler nije zadovoljan načinom na koji igra selekcija Francuske.

Pre dve godine uživao sam u pobedi Francuske. Sada možete da sastavite tri tima vrlo dobrog nivoa. Postavite Gvardiolu da trenira francusku reprezentaciju i videćete kako će igrati. Uživaćemo. Imam pravo da mi se ne sviđa kako igra selekcija Francuske. Iako je pobeda na Svetskom kupu bila zaslužena,“ naglasio je Nasri.