Olimpijakos nameštao pa mu preti ispadanje u Drugu ligu

Fudbal ostalo 25. apr. 202015:22 > 15:30
Podeli:
Getty Images/Clive Mason

U Grčkoj je završena istraga o nameštenoj fudbalskoj utakmici, koju su 2015. godine odigrali Olimpijakos i Atromitos, a koja je završena pobedom kluba iz Pireja rezultatom 2:1.

Kako izveštava grčka novinska agencija SDNA, Olimpijakos i Atromitos bi mogli da budu izbačeni u niži rang takmičenja, a predsednik crveno-belih Evangelis Marinakis, doživotno iz fudbala, uz kaznu od čak 3 miliona evra!

Osumnjičeno je 15 lica, uključujući i Jorgosa Spanosa, nekadašnjeg trenera Atromitosa, pa Jorgosa Sarisa, bivšeg predsednika Grčke fudbalske federacije, kao i Aristidisa Statopulosa, nekadašnjeg potpredsednika Saveza i još šestoricu sudija.

U ceo slučaj uključen je i Portugalac Rikardo Sa Pinto, koji je posle kratke trenerske epizode u Crvenoj zvezdi, otišao prvo u OFI, a potom i u Atromitos, kojeg je vodio u sezoni 2014/15, kao i 2017. godine.

Olimpijakos, osnovan 1925. godine, najtrofejniji je klub u Grčkoj sa 44 titule. I ove sezone, u momentu prekida Lige zbog pandemije koronavirusa, bio je u vođstvu, ispred PAOK-a i AEK-a.

U isto vreme, tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv još nekih klubova, među kojima je i Panatinaikos.