FIFA: Razočarani smo

Fudbal ostalo 28. apr. 202022:05 > 22:16
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Svetska kuća fudbala objavila je saopštenje u kojem izražava žaljenje zbog zastarevanja sudskog procesa zbog korupcije prilikom dodeljivanja domaćinstva Svetskog prvenstva 2006. Nemačkoj.

FIFA izražava duboko žaljenje jer suđenje vezano za organizaciju Svetskog prvenstva 2006. u Nemačkoj nije dobilo epilog zbog zastarevanja. FIFA je u potpunosti sarađivala tokom svih ovih godina u istrazi i činjenica da je slučaj sada gotov na ovakav način veoma je zabrinjavajuća, ne samo fudbal, već i za švajcarsko pravosuđe. Nadamo se da će istina o 10 miliona švajcarskih franaka nekada ugledati svetlost dana i da će počinioci krivičnog dela biti na kraju kažnjeni, ako ne u Švajcarskoj onda negde drugde. Za FIFA slučaj svakako nije gotov jer ne možemo da prihvatimo činjenicu da 10 miliona švajcarskih franaka nije plaćeno iz FIFA sa odgovarajućeg računa – glasi u saopštenju Svetske kuće fudbala.

Optuženi za ovo delo bili su tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah i sekretar Horst Šmit, mada se dugo pominjalo i ime legendarnog Franca Bekenbauera.