Veliki preokret Šaponjića, Todorović eliminisao Musu

Podeli:
Mozzart

Imamo finaliste drugog Mozzart All star humanitarnog turnira. Trofej će braniti prethodni osvajač Ivan Šaponjić, a protivnik u finalu biće mu Darko Todorović, koji je blistao u polufinalu, što ste mogli da pratite na Sport Klubu.

Šaponjić je u pravom derbiju, baš kao i u polufinalu prethodnog turnira, savladao Nikolu Milenkovića, ali ovoga puta na mnogo teži način. Gubio je seriji sa 0-1, a u drugom meču slavio zahvaljujući zlatnom golu, posle čega je Milenković potpuno pao. U odlučujućoj utakmici fudbaler Atletika je slavio sa 3:0.

S druge strane, Todorović je na sjajan način nadigrao favorizovanog Džanana Musu u dva meča koji su završeni rezultatima 5:3 i 3:1. Košarkaš Bruklina bio je jedini učesnik koji je do polufinala stigao sa svih pet pobeda, ali je ovoga puta imao izuzetno motivisanog protivnika, koji je u potpunosti kontrolisao igru i zasluženo stigao do velikog finala.

Podsećamo, za razliku od prvog turnira kada je učestvovalo osam sportista i igralo se po nokaut sistemu, ovoga puta je osam sportista iz regiona prvo bilo raspoređeno u dve grupe sa po četiri usčenika, a potom se prešlo na četvrtfinale i nokaut faza takmičenja. Kao što znate, u grupama nije bilo ispadanja, već su svi takmičenje nastavili u četvrtfinalu, a onda su započela prava uzbuđenja. Eliminaciona runda igra se na dve pobede, kako bi se isključio efekat sreće i dalje prošao zaista bolji takmičar.

Mozzart

Šaponjić je zahvaljujući svom stilu igre, organizovanoj igri i stpljenju došao do situacije da brani trofej osvojen na prvom Mozzart All Star humanitarnom turniru, mada je činjenica da sa Totenemom nije ni približno dominantan kao što je to slučaj kada je predvodio svoj Atletiko Madrid. Tu činjenicu, kao i ogroman uspon u svojoj igri, pokušaće da iskoristi Todorović, koji u polufinalu pokazao da nije samo odličlan u napadu, već da može da odigra i taktičke mečeve. Ostaje da se vidi kako će to izgledati protiv najboljeg taktičara na ovom turniru.

Turnir nije završen za Milenkovića i Musu, koje očekuje okršaj za treće mesto. Naravno, tu bi preloman mogao da bude psihološki faktor, s obzirom na to da su obojica razočarani jer su najviše pokazali do polufinala.

I ovog puta najvažniji deo takmičenja je humanitarni karakter. Kompanija Mozzart pripremila je zagarantovanih po 10.000 evra za bolnice koje se bore protiv virusa COVID-19 u Beogradu i Sarajevu, a tom fondu biće pridodati svi gubitni tiketi uplaćeni na ovo takmičenje.

Na Mozzart All Star humanitarnom turniru i meč za treće mesto i finale igraju se po sledećem sistemu – pobednik je onaj igrač koji prvi stigne do dve pobede. Kada su u pitanju opklade, računa se samo prvi meč u svakoj seriji (ukoliko se neko opkladio na keca, a u prvom meču je pobedio prvonavedeni igrač, a u nastavku serije je drugonavedeni igrač izborio dve pobede, opklada je prolazna). Finalni okršaji čekaju vas u sredu na Sport Klubu.

Donesi odluku – pomozi najugroženijima…