Ronaldo: Od nekih povreda se nikada nisam oporavio

Fudbal ostalo 9. maj 202013:57 > 13:59
Catherine Ivill, Getty Images Sport

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo razgovarao je na Instagramu sa Alesandrom del Pjerom i rekao mu da je zaslužio da tokom karijere osvoji Zlatnu loptu.

Zaslužio si baš kao što su to zaslužili i Toti, Maldini, Raul, Roberto Karlos, a nikada nisu uspeli. Karlos je dva puta bio drugi, ali nikada nije osvojio. Uvek su vas cenili, ali imam osećaj kao da je trebalo da dobijete to priznanje“, rekao je Ronaldo.

Del Pjero je odgovorio da u karijeri nema za čim da žali.

Da, naravno da bih voleo da sam osvojio Zlatnu loptu, ali ne žalim zbog toga. U životu, nekada pobediš, a nekada izgubiš. To mi se dogodilo i u finalu Lige šampiona i Evropskog prvenstva“, rekao je Del Pjero.

Ronaldo se u tom razgovoru prisetio i povrede koju je zadobio na utakmici italijanskog Kupa protiv Lacija i to veoma brzo nakon što je izašao iz procesa oporavka.

„Prvih pet godina nisam imao problema sa povredama. Pre 2000. godine sam trenirao mnogo drugačije nego nakon toga. Ja sam često odrađivao isti trening kao Roberto Karlos ili Kafu, trčao sam sa njima, a to nije bilo neophodno za moju poziciju. Uvek sam imao problem sa trčanjem na velike udaljenosti. Ne krivim ja nikoga, ali to je jedino objašnjenje za moje povrede. Od nekih povreda se nikada nisam oporavio“, objasnio je Ronaldo.