Čačani prekinuli štrajk glađu

Fudbal ostalo 10. jun 202016:41 > 16:45
Princscreen

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" oglasio se saopštenjem povodom prekida štrajka glađu bivših fudbalera Borca iz Čačka.

Čačani su stupili u štrajk glađu zbog neizmirenih dugovanja kluba prema njima, a osim mnogobrojnih bivših i sadašnjih njihovih kolega, podržali su ih i bivši igrači Jagodine koji su u sličnoj situaciji. 

Saopštenje sindikata „Nezavisnost“ prenosimo vam u celini:

Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina doneli su odluku da nakon tri dana prekinu štrajk glađu. Razlog pomenute odluke je narušeno zdravlje igrača zbog čega je jedan igrač i hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći. Takođe, prekid štrajka savetovali su nam i lekari čiji savet smo poslušali i zahvalni smo im na brizi i požrtvovanju. Veliko hvala i svim trenerima i igračima iz Srbije i sveta koji su nam poslali na stotine video poruka podrške.
Nažalost, ljudi iz gradske uprave grada Čačka koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije, nisu se udostojili da pozovu igrače na razgovor iako su im igrači bili ispod prozora. Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni dobar dan igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture.
Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina posebno se zahvaljuju građanima Čačka koji su ih svakodnevno obilazili, pružali podršku i donosili vodu a bilo ih je na stotine, kao i pripadnicima policije koji su se sve vreme ponašali veoma profesionalno.
Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična dela koja su počinili kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara itd.
Takođe, zahvalni smo FIFPro i FIFA sa kojima ćemo rešiti status igrača u narednom periodu.
Pozivamo još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručujemo da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju sveta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu“.